Repository of University of Nova Gorica

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bolonia study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
TrsT
Vanja Mervič, 2019, artistic work

Abstract: Video, ki je nastal v povezavi s štirimi literarnimi spomeniki v povečani resničnosti v Trstu. Dela, na katera se video nanaša: Marisa Madieri "Verde acqua", Boris Pahor "Kres v pristanu", Fulvio Tomizza "Materada", Irena Žerjal "Kreda in hijacinte". Video je del projekta Literarna pešpot/Itinerari leterari/Itinerario letterario; produkcija Raziskovalni center za humanistiko, Univerza v Novi Gorici in projekt EDUKA2: Čezmejno upravljanje izobraževanja/Governance transfrontaliera dell'istruzione. Zasnova literarnih pešpoti v Trstu: Narvika Bovcon, Ana Toroš, Aleš Vaupotič. Glasba Stefano Schiraldi "Sufia la bora".
Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...povečanaBeseda">na resničnost, Trst, naBeseda">naBeseda">naBeseda">naBeseda">naBeseda">literatura naBeseda">na naBeseda">stičišču, silos slovenski Narodni dom, Pomol...
Keywords: povečana resničnost, Trst, literatura na stičišču, silos slovenski Narodni dom, Pomol sv. Karla
Published: 20.05.2019; Views: 2142; Downloads: 0
.zip Fulltext (236,49 MB)

2.
Izzivi čezmejnega izobraževanja
ana toroš, radio or television broadcast

Abstract: Intervju z vodjo projektnih aktivnosti EDUKA2 na partnerski instituciji UNG (izr. prof. dr. Ana Toroš). Opravljene projektne aktivnosti, rezultati, vsebine in diseminacija. Predstavitev novega metodološkega pristopa do preučevanja čezmejne in manjšinske literature.
Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...EDUKA2, INTERREG, Gorica, Trst, Videm, naBeseda">naBeseda">naBeseda">naBeseda">naBeseda">literatura naBeseda">na naBeseda">stičišču...
Keywords: EDUKA2, INTERREG, Gorica, Trst, Videm, literatura na stičišču
Published: 02.03.2022; Views: 279; Downloads: 0

3.
Literarne pešpoti in literatura na stičišču v projektu EDUKA2
Aleš Vaupotič, other performed works

Abstract: Prodestavitev projekta EDUKA2 - Čezmejno upravljanje izobraževanja, ki ga je financiral Program sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. Predstavitev berila za osnovne šole v Sloveniji in prvostopenjske srednje šole v Italiji (slovenska, furlanska in italijanska verzija) ter beril za srednje šole v Sloveniji in drugostopenjske srednje šole v Italiji (slovenska in italijanska verzija). Nastale so tudi digitalne literarne pešpoti po Devinu, Gorici in Trstu, ki so namenjene obogatitvi pouka književnosti. V tri okolja so postavljeni „literarni spomeniki“ prek določitve geografskih koordinat, nanje pa so povezane pojasnjevalne spletne strani. Del predavanja je bil tudi zgodovinsko-teoretski uvod v raziskave povečane resničnosti.
Found in: ključnih besedah
Keywords: povečana resničnost, literatura na stičišču, literarne vede
Published: 30.09.2019; Views: 1676; Downloads: 0
.pdf Fulltext (324,79 KB)

Search done in 0 sec.
Back to top