Repozitorij Univerze v Novi Gorici

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Development of methods for immunodetection of food alergens
Ana Čevdek, 2010, doktorska disertacija

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...alergeni, hrana, metode dokazovanja, FIA-ELISA-TLS, spektrometrija, disertacije, ...
Ključne besede: alergeni, hrana, metode dokazovanja, FIA-ELISA-TLS, spektrometrija, disertacije
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 2455; Prenosov: 156
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Estimation of thermal sensitivity of different species within the genus Daphnia
Franja Pajk, 2011, doktorska disertacija

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...stoječe vode, zooplankton, temperaturna občutljivost, presnova, hrana, lipidi, rast, razmnoževanje, ...
Ključne besede: stoječe vode, zooplankton, temperaturna občutljivost, presnova, hrana, lipidi, rast, razmnoževanje
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 2465; Prenosov: 199
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
The presence of contaminants in food in Slovenia before and after joining the European Union
Romana Tomše, 2012, magistrsko delo

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...onesnaževanje, hrana, pesticidi, kontrola, vzorčenje, magistrske naloge, ...
Ključne besede: onesnaževanje, hrana, pesticidi, kontrola, vzorčenje, magistrske naloge
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1938; Prenosov: 177
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
MOŽNOSTI ZMANJŠANJA ODPADKOV HRANE V SLOVENIJI: PRIMER MLEČNIH IZDELKOV
Boštjan Gerbec, 2018, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo obravnavali problematiko zavržene hrane v Slovenji ter širše. V Sloveniji vsako leto zavržemo 73 kilogramov hrane na prebivalca, podatki zadnjih let pa kažejo na naraščanje teh količin. Polovico zavržene hrane ustvarijo gospodinjstva. Ker je hrana nepogrešljiva za življenje, veliko ljudi pa živi v pomankanju, je takšno stanje zaskrbljujoče in nas kot družbo ne prikazuje v najboljši luči. Pri razumevanju problema in pri iskanju rešitev smo poleg pregleda zakonodaje in znanstvene literature izvedeli tudi raziskavo na primeru mlečnih izdelkov. Uporabili smo tri raziskovalne pristope: anketo, intervju ter eksperiment s preizkusom izdelka. Ugotovili smo, da je literatura v večini dostopna le v obliki znanstvenih člankov in študij, prav tako še do nedavnega ni bilo sistematičnega zbiranja in vodenja evidenc o količinah zavržene hrane. V nalogi smo predlagali ukrepe in načine, kako bi lahko zmanjšali količino zavržene hrane, in izpostavili velik pomen tega, da vsak posameznik začne pri sebi. Ustrezno je treba nakupovati hrano, planirati obroke ter hrano tudi pravilno shranjevati. V nalogi smo tudi predstavili različne primere dobrih praks, ki prav tako pomagajo zmanjševati količino zavržene hrane, bodisi v Sloveniji bodisi v tujini. V nalogi smo potrdili hipotezo, ki smo jo izpostavili na začetku, da se lahko količina zavržene hrane v Slovenji zmanjša. Potrošniki lahko na to neposredno vplivamo v domačih gospodinjstvih. S spremembami nakupovalnih navad pa lahko v določeni meri vplivamo tudi na trgovce in na njihovo ponudbo živil. Na problem hrane, ki se izgublja v proizvodnem in distribucijskem delu življenjskega cikla, pa v širšem smislu lahko vplivajo tako vlade vseh držav kot tudi mednarodna skupnost.
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...Polovico zavržene hrane ustvarijo gospodinjstva. Ker je hrana nepogrešljiva za življenje, veliko ljudi pa živi...
Ključne besede: zavržena hrana, zakonodaja, gospodinjstva, primer zavrženih mlečnih izdelkov, zmanjševanje odpadne hrane z ozaveščanjem, zmanjševanje odpadne hrane z državnimi politikami
Objavljeno: 14.09.2018; Ogledov: 774; Prenosov: 61
.pdf Polno besedilo (1,96 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh