Repozitorij Univerze v Novi Gorici

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
TrsT
Vanja Mervič, 2019, umetniško delo

Opis: Video, ki je nastal v povezavi s štirimi literarnimi spomeniki v povečani resničnosti v Trstu. Dela, na katera se video nanaša: Marisa Madieri "Verde acqua", Boris Pahor "Kres v pristanu", Fulvio Tomizza "Materada", Irena Žerjal "Kreda in hijacinte". Video je del projekta Literarna pešpot/Itinerari leterari/Itinerario letterario; produkcija Raziskovalni center za humanistiko, Univerza v Novi Gorici in projekt EDUKA2: Čezmejno upravljanje izobraževanja/Governance transfrontaliera dell'istruzione. Zasnova literarnih pešpoti v Trstu: Narvika Bovcon, Ana Toroš, Aleš Vaupotič. Glasba Stefano Schiraldi "Sufia la bora".
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...povečanaBeseda">na resničnost, Trst, naBeseda">naBeseda">naBeseda">naBeseda">naBeseda">literatura naBeseda">na naBeseda">stičišču, silos slovenski Narodni dom, Pomol...
Ključne besede: povečana resničnost, Trst, literatura na stičišču, silos slovenski Narodni dom, Pomol sv. Karla
Objavljeno: 20.05.2019; Ogledov: 2232; Prenosov: 0
.zip Polno besedilo (236,49 MB)

2.
Izzivi čezmejnega izobraževanja
ana toroš, radijska ali televizijska oddaja

Opis: Intervju z vodjo projektnih aktivnosti EDUKA2 na partnerski instituciji UNG (izr. prof. dr. Ana Toroš). Opravljene projektne aktivnosti, rezultati, vsebine in diseminacija. Predstavitev novega metodološkega pristopa do preučevanja čezmejne in manjšinske literature.
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...EDUKA2, INTERREG, Gorica, Trst, Videm, naBeseda">naBeseda">naBeseda">naBeseda">naBeseda">literatura naBeseda">na naBeseda">stičišču...
Ključne besede: EDUKA2, INTERREG, Gorica, Trst, Videm, literatura na stičišču
Objavljeno: 02.03.2022; Ogledov: 369; Prenosov: 0

3.
Literarne pešpoti in literatura na stičišču v projektu EDUKA2
Aleš Vaupotič, druga izvedena dela

Opis: Prodestavitev projekta EDUKA2 - Čezmejno upravljanje izobraževanja, ki ga je financiral Program sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. Predstavitev berila za osnovne šole v Sloveniji in prvostopenjske srednje šole v Italiji (slovenska, furlanska in italijanska verzija) ter beril za srednje šole v Sloveniji in drugostopenjske srednje šole v Italiji (slovenska in italijanska verzija). Nastale so tudi digitalne literarne pešpoti po Devinu, Gorici in Trstu, ki so namenjene obogatitvi pouka književnosti. V tri okolja so postavljeni „literarni spomeniki“ prek določitve geografskih koordinat, nanje pa so povezane pojasnjevalne spletne strani. Del predavanja je bil tudi zgodovinsko-teoretski uvod v raziskave povečane resničnosti.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: povečana resničnost, literatura na stičišču, literarne vede
Objavljeno: 30.09.2019; Ogledov: 1759; Prenosov: 0
.pdf Polno besedilo (324,79 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh