Repozitorij Univerze v Novi Gorici

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Kreativne metode poučevanja angleščine na področju vinogradništva in vinarstva
Veronika Piccinini, 2010, objavljeni povzetek strokovnega prispevka na konferenci

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...angleščina, tuji jeziki, vinogradništvo, vinarstvo, metodologija, kreativne metode, besedišče, kolokacije, ...
Ključne besede: angleščina, tuji jeziki, vinogradništvo, vinarstvo, metodologija, kreativne metode, besedišče, kolokacije
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1935; Prenosov: 12
URL Polno besedilo (0,00 KB)

2.
Vpliv hrastovih trsk na vsebnost polifenolov v belih vinih
Jernej Žorž, 2013, diplomsko delo

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...diplomske naloge, vinarstvo, hrastove trske, ekstrakcija polifenolov, bela vina, ...
Ključne besede: diplomske naloge, vinarstvo, hrastove trske, ekstrakcija polifenolov, bela vina
Objavljeno: 25.04.2014; Ogledov: 2416; Prenosov: 279
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Within-cluster variability of 'Rumeni Muškat' grapes cv. (Vitis vinifera L.) as affected by training systems in the Brda region
Tereza Jakin, 2014, diplomsko delo

Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...diplomske naloge, vinarstvo, grozdje, kakovost, dozorevanje, sladkor, ...
Ključne besede: diplomske naloge, vinarstvo, grozdje, kakovost, dozorevanje, sladkor
Objavljeno: 25.04.2014; Ogledov: 2552; Prenosov: 165
URL Polno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
ANALIZA VINSKEGA TURIZMA V VIPAVSKI DOLINI
Maja Slejko, 2019, diplomsko delo

Opis: Na začetku diplomske naloge smo najprej predstavili zgodovino vinske trte in vina. V naslednjem poglavju je opredeljen pojem turizem in kako se je turizem razvijal v Sloveniji. Zaradi samega naslova diplomskega dela smo opredelili tudi pojem vinski turizem, predstavili njegove prednosti in slabosti ter opredelili vinskega turista. Pri samem vinskem turistu imamo imamo demografske in psihografske značilnosti ter njegove motivacijske dejavnike. Na kratko smo povzeli vinogradništvo in vinarstvo v Sloveniji, preko katerega naloga preide na ožjo vinorodno deželo Primorska in iz te naprej v Vipavsko dolino. Vipavska dolina ima bogato zgodovino kot tudi gastronomijo. Ena od prepoznavnih značilnosti v Vipavski dolini je tudi osmica, na katero prihaja veliko ljudi iz drugih regij ter iz sosednjih držav, najpogosteje iz Italije. Vinska ponudba v dolini je zelo bogata. Pohvalimo se lahko z nekaj avtohtonimi sortami, najbolj znani pa sta zagotovo Zelen in Pinela. Naredili smo tudi manjšo primerjavo med mestom Dunaj v sosednji državi Avstriji in Vipavsko dolino v Sloveniji. Primerjali smo vinogradništvo in vinarstvo, vinoteke, restavracije, kmečke gostilne in nastanitve. Proti koncu diplomske naloge smo se na kratko posvetili tudi Vipavski vinski cesti, za konec pa smo naredili intervju z vinarjem o vinskem turizmu v Vipavski dolini.
Najdeno v: ključnih besedah
Povzetek najdenega: ...dejavnike. Na kratko smo povzeli vinogradništvo in vinarstvo v Sloveniji, preko katerega naloga preide na...
Ključne besede: vinski turizem, 'Zelen' (Vitis Vinifera L.), Vipavska vinska cesta, vinogradništvo, vinarstvo
Objavljeno: 27.09.2019; Ogledov: 111; Prenosov: 3
.pdf Polno besedilo (880,55 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh