Repozitorij Univerze v Novi Gorici

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Intenzivna komedija z vonjem po ribah
Ivana Zajc, 2017, recenzija, prikaz knjige, kritika

Ključne besede: Barufe, Vito Taufer, Carlo Goldoni, ocena
Objavljeno v RUNG: 04.01.2022; Ogledov: 1504; Prenosov: 0
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Galileo na novogoriškem odru : prispevek v oddaji Danes do 13-ih, Radio Slovenija 1, 18. 1. 2020
Ivana Zajc, 2020, radijski ali tv dogodek

Opis: V SNG Nova Gorica so sinoči premierno uprizorili predstavo Galileo v režiji Zorana Petroviča. Njegovo izhodišče je mislec Galileo Galilei, a ta uprizoritev govori predvsem o človekovem iskanju in radovednosti. Besedila predstave so oblikovali igralci.
Ključne besede: SNG Nova Gorica, predstava, ocena, Galileo, režija Zorana Petroviča, Galileo Galilei
Objavljeno v RUNG: 03.01.2022; Ogledov: 1668; Prenosov: 0
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Ocena premiere predstave Os : prispevek v oddaji Danes do 13-ih, Radio Slovenija 1, 8. 11. 2019
Ivana Zajc, 2019, radijski ali tv dogodek

Ključne besede: predstava, SN Nova Gorica, ocena premiere, Os
Objavljeno v RUNG: 03.01.2022; Ogledov: 1598; Prenosov: 0
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
Šest oseb išče avtorja
Ivana Zajc, 2020, radijski ali tv dogodek

Opis: V SNG Nova Gorica so sinoči premierno uprizorili dramo Šest oseb išče avtorja. Režiral jo je Paolo Magelli.
Ključne besede: Šest oseb išče avtorja, SNG Nova Gorica, ocena predstave, Paolo Magelli
Objavljeno v RUNG: 03.01.2022; Ogledov: 1452; Prenosov: 0
Gradivo ima več datotek! Več...

5.
Premiera drame Iztoka Mlakarja Tutošomato : prispevek v oddaji Opoldnevnik, Radio Koper, 11. 10. 2019
Ivana Zajc, 2019, radijski ali tv dogodek

Ključne besede: Premiera drame, Iztok Mlakar, ocena, Tutošomato
Objavljeno v RUNG: 03.01.2022; Ogledov: 1433; Prenosov: 0
Gradivo ima več datotek! Več...

6.
Borut Gombač: Skrivnost lebdeče knjige
Ivana Zajc, 2021, recenzija, prikaz knjige, kritika

Ključne besede: Borut Gombač, slikanica, Skrivnost lebdeče knjige, ocena
Objavljeno v RUNG: 22.12.2021; Ogledov: 1649; Prenosov: 0
Gradivo ima več datotek! Več...

7.
Damijan in Lucija Stepančič: Arsenije!
Ivana Zajc, 2018, recenzija, prikaz knjige, kritika

Ključne besede: Damijan Stepančič, Lucija Stepančič, ocena knjige, Arsenije!
Objavljeno v RUNG: 13.12.2021; Ogledov: 1442; Prenosov: 0

8.
Tina Bilban: Kaj sploh je to?
Ivana Zajc, 2019, recenzija, prikaz knjige, kritika

Ključne besede: Tina Bilban, Ivan Mitrevski, recenzija, ocena, slikanica, Kaj sploh je to?
Objavljeno v RUNG: 13.12.2021; Ogledov: 1570; Prenosov: 0

9.
10.
PRIPRAVA IN SENZORIČNA OCENA AROMATIZIRANEGA VINJAKA
Tina Žorž, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali vpliv dodane naravne arome karamela na senzorične lastnosti vinjaka. V staran vinjak smo dodali 3 različne koncentracije naravne arome karamela, ki smo jo dobili na trgu v prosti prodaji. Aroma je namenjena tako živilskim kot tudi farmacevtskim izdelkom in vsebuje naravne komponente arome karamela. Senzorično oceno smo izvedli s pomočjo uradnega panela Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica in ocenjevalnega lista, ki smo ga povzeli iz literature. V okviru senzorične ocene je ocenjevalna komisija pripravljene vzorce ocenjevala z opisno analizo in kvalifikacijsko analizo. Med potrošniki pa smo izvedli tudi test všečnosti. Rezultati diplomske naloge nakazujejo, da dodatek izbrane naravne arome karamela vinjaku v najnižji koncentraciji (5 ml/l), ki smo ga uporabili v diplomski nalogi, najbolje pripomore k boljši aromatiki in zaokroženemu okusu. Opazili smo, da dodatek arome v vinjak navkljub odsotnosti sladkorja pripomore k večji zaznavi sladkosti v okusu in k zakrivanju zaznavanja alkohola, kar je najverjetneje botrovalo preferenčnim razlikam med moškim in ženskim okusom do izbranih alkoholnih pijač. Ženske in mlajše generacije so se na splošno odločale za bolj aromatizirane vzorce, moške pa sta bolj prepričala osnovni vzorec in vzorec z majhnim dodatkom karamele.
Ključne besede: vinjak, aroma karamele, senzorična ocena, analiza potrošnikov
Objavljeno v RUNG: 30.07.2018; Ogledov: 6967; Prenosov: 254
.pdf Celotno besedilo (1,97 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh