Repozitorij Univerze v Novi Gorici

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Poslovni načrt za spletno tržnico z rabljenimi oblačili in modnimi dodatki
Tjaša Živec, 2023, magistrsko delo

Opis: Investiranje v trajnostno ali rabljeno modo ter izkoriščanje potenciala digitalnega sveta ni več samo odgovorno, temveč predstavlja tudi donosno poslovno priložnost. Kupci se vedno bolj zavedajo svojega vpliva na okolje in iščejo trajnostne rešitve, zato se v prihodnje pričakuje rast povpraševanja po trajnostnih in rabljenih oblačilih. S sledenjem tem trendom si podjetniki omogočijo vstop na to rastoče tržišče in prispevajo k ustvarjanju bolj trajnostne prihodnosti. Prepleteno z rdečo nitjo trajnosti, čarom, ki ga imajo rabljena oblačila s svojimi edinstvenimi zgodbami in idejnim projektom za razvoj spletne tržnice, to delo predstavlja temelj za izvedbo zastavljenega poslovnega načrta.
Ključne besede: poslovni načrt, spletna tržnica z rabljenimi oblačili, spletna tržnica, trajnostna moda, rabljena oblačila in modni dodatki
Objavljeno v RUNG: 22.09.2023; Ogledov: 264; Prenosov: 10
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Razvoj in trženje mobilne aplikacije za pomoč pri izbiri nosilke za dojenčka
Mojca Drobič, 2019, diplomsko delo

Opis: Nosilke za nošenje dojenčkov so postale svetovni trend, čemur sledi bogata izbira modelov nosilk različnih proizvajalcev. Namen razvoja in trženja mobilne aplikacije za pomoč pri izbiri nosilke za dojenčka je izobraževanje potrošnikov (mladih staršev) o merilih, ki so ključni pri izbiri nosilke. Cilj naloge je razviti mobilno aplikacijo, ki vodi uporabnika pri izbiri nosilke za dojenčka, z omejevanjem nabora nosilk na tiste, ki bi jim lahko ustrezale na podlagi starosti dojenčka. Mobilna aplikacija na osnovi vhodnih podatkov ponudi za vsako starostno skupino dva nabora ergonomskih nosilk, v enem naboru so nosilke, ki so uvrščene v nabor na podlagi lastnosti, ki jih predpiše proizvajalec, v drugem naboru pa so nosilke, ki so jih uvrstile na seznam svetovalke spletne trgovine mojŠkratek, na podlagi preizkušanja nosilk z več sto dojenčki. V diplomski nalogi je opisana podporna mobilna tehnologija, s poudarkom na razvoju mobilnih aplikacij s pomočjo agilne skram (angl. Scrum) metodologije. Sledi navedba dejstev o ergonomskem nošenju in ergonomskih pripomočkih za nošenje dojenčkov ter predstavitev mobilne aplikacije, ki je bila razvita na podlagi zahtev, pridobljenih z anketiranjem staršev. Predstavili smo tudi rezultate anket, s katerimi smo ocenili uspešnost mobilne aplikacije po preizkusnem obdobju 30 dni. Izkazalo se je, da je mobilna aplikacija učinkovito izobraževalno sredstvo, vendar ne more nadomestiti fizičnega pristopa usposobljene osebe, za oceno ustrezne ergonomske podpore dojenčka v nosilki. Za vstop mobilne aplikacije na trg smo pripravili poslovni načrt, v katerem smo opisali predvideno poslovno pot mobilne aplikacije.
Ključne besede: Agilna skram metodologija, nošenje ergonomske nosilke za dojenčka, Android, programska oprema, mobilna aplikacija, poslovni načrt, trženje
Objavljeno v RUNG: 16.09.2019; Ogledov: 3591; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

3.
Analiza zasnove, uresničljivosti ter možne uvedbe mobilne aplikacije za postavljanje in igranje športnih stav
Žiga Lačen, 2017, diplomsko delo

Opis: Pametni mobilni telefoni so v zadnjih letih ljudem olajšali urejanje mnogih vsakodnevnih opravil. Ker nam nudijo pomoč in podporo praktično na vseh področjih, nas povezujejo in zabavajo na različne načine, so postali medij prihodnosti oziroma sedanjosti. Veliko podjetij se zato odloči, da svoje izdelke in storitve prilagodi uporabi na mobilnih telefonih, saj si tako zelo povečajo svojo poslovno uspešnost. Na tem temelji tudi poslovna ideja o mobilni aplikaciji, ki bi ponujala uporabnikom eno najbolj popularnih vrst iger na srečo, športne stave. Za vsako poslovno idejo je pomembno, da se jo pred implementacijo dodobra analizira v obliki poslovnega načrta, saj se le tako lahko izognemo težavam in preprekam, ki nas čakajo pri vstopu na lastno podjetniško pot. V ta namen smo preučili tudi potencialni trg in njegovo okolje. Da bi natančno preverili lastno podjetniško idejo, smo v diplomski nalogi analizirali domačo in tujo strokovno literaturo, analizirali smo trg z analizo izvedljivosti, SWOT analizo ter PESTN analizo ter uporabili metodo spletnega anketiranja. Dobljene rezultate smo predstavili v okviru deskriptivne statistike, ki smo jo naredili s pomočjo programa MS Excel. Koncept aplikacije smo naredili v računalniškem programu Balsamiq Mockups 3. Po opravljenih analizah smo ugotovili, da je poslovna ideja med anketiranimi dobro sprejeta, vendar zelo težko izvedljiva.
Ključne besede: Igre na srečo, športne stave, mobilna aplikacija, analiza trga, poslovni načrt
Objavljeno v RUNG: 25.09.2017; Ogledov: 4074; Prenosov: 250
.pdf Celotno besedilo (971,68 KB)

4.
Predštudija izvedljivosti s poslovnim načrtom za izgradnjo kolesarskega poligona Podmark : Diplomsko delo
Rok Stegovec, 2016, diplomsko delo

Opis: Večletno prizadevanje avtorja diplomskega dela in drugih članov kolesarskega društva DešFleš je pripeljalo do izgradnje kolesarskega poligona v Podmarku. V diplomskem delu želimo predstaviti celoten projekt, od ideje do izvedbe in nadalje upravljanja, ter predstaviti gorsko kolesarstvo v občini Šempeter-Vrtojba. Prikaže nam same začetke gorskega kolesarstva v občini in smernice razvoja. Opisano je tudi delovanje kolesarskega društva DešFleš in njegove aktivnosti na področju gorskega kolesarstva. Na kratko so predstavljene tudi potrebe kolesarjev v občini. Diplomsko delo nam v nadaljevanju predstavi, kako je projekt kolesarskega poligona v Podmarku zasnovan in kakšen je načrt za izgradnjo. V sklopu diplomskega dela je izdelan tudi poslovni načrt, ki nam predstavi kakšen načrt ima kolesarsko društvo za urejanje oziroma morebitno upravljanje poligona. Opiše nam strategijo, konkurenčne prednosti in vodstvene kadre, sodelujoče pri projektu. Opravljeni sta tudi tržna raziskava in analiza kupcev ter trga. Poslovni načrt vsebuje tudi ekonomiko poslovanja ter finančni načrt.
Ključne besede: Gorsko kolesarstvo, poligon, poslovni načrt, Šempeter-Vrtojba, DešFleš
Objavljeno v RUNG: 11.04.2016; Ogledov: 4884; Prenosov: 271
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)

5.
Poslovni načrt podjetja Konjeniški center Hruševica
Aldo Rener, 2012, diplomsko delo

Ključne besede: podjetje, ustanovitev, poslovni načrt, tržna analiza, finančni načrt, diplomske naloge
Objavljeno v RUNG: 15.10.2013; Ogledov: 5325; Prenosov: 517
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

6.
Poslovni načrt z oceno ekonomskih učinkov otroške trgovine
Ana Lulik, 2012, diplomsko delo

Ključne besede: otroške trgovine, poslovni načrt, terminski plan projekta, denarni tokovi, diplomske naloge
Objavljeno v RUNG: 15.10.2013; Ogledov: 5281; Prenosov: 517
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

7.
Poslovni načrt in ekonomska ocena naložbe v turistični objekt
Ubald Konjedic, 2010, diplomsko delo

Ključne besede: diplomske naloge, investicije, financiranje, poslovni načrt, turistični objekti, turizem
Objavljeno v RUNG: 15.10.2013; Ogledov: 7730; Prenosov: 627
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

8.
Izposoja in pranje delovnih oblačil v podjetju Safety Rent
Uroš Ferjančič, 2010, magistrsko delo

Ključne besede: magistrske naloge, poslovni načrt, delovna oblačila, pranje, nevarne snovi, varovanje okolja
Objavljeno v RUNG: 15.10.2013; Ogledov: 6205; Prenosov: 407
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

9.
Poslovna pobuda posodobitve storitev glasbenega izobraževanja
Andrej Gropajc, 2012, diplomsko delo

Ključne besede: poslovni načrt, glasbeno izobraževanje, storitve, diplomske naloge
Objavljeno v RUNG: 15.10.2013; Ogledov: 6088; Prenosov: 393
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

10.
Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh