Repozitorij Univerze v Novi Gorici

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Kompetence čustvene inteligence kot orodje za doseganje športne in poslovne uspešnosti
Manca Pislak, 2023, diplomsko delo

Opis: Zaradi hitro rastočega in nepredvidljivega poslovnega okolja se morajo sodobne organizacije vedno bolj spopadati s spremembami v delovnem okolju. S tem postajajo vedno bolj pomembni tisti vodje in zaposleni, ki bodo imeli kompetence čustvene inteligence. Tudi v vrhunskem športu je za dosego uspeha treba vključevati učenje kompetenc čustvene inteligence. Pri tem ima pomembno vlogo trener, saj je odgovoren za športnikov uspeh. V diplomski nalogi smo tako prek študije primerov iz poslovnega in športnega sveta naredili primerjavo, kakšno je zavedanje o vplivu kompetenc čustvene inteligence na doseganje poslovne in športne uspešnosti, ter podali priporočila, kako še okrepiti uporabo teh kompetenc za doseganje boljših športnih in poslovnih rezultatov.
Ključne besede: Čustvena inteligenca, poslovna uspešnost, čustveno inteligenten vodja, doseganje športne uspešnosti, psihična priprava na nastop športnika
Objavljeno v RUNG: 03.10.2023; Ogledov: 977; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (597,32 KB)

2.
Analiza finančne uspešnosti gospodarskih družb v občini Ajdovščina in občini Vipava : magistrsko delo
Andreja Petrič, 2022, magistrsko delo

Opis: Namen magistrskega dela je bil raziskati in preučiti strokovno literaturo konstrukta uspešnosti ter prikaz meril in kazalnikov, s pomočjo katerih je uspešnost mogoče ugotavljati. Analizo smo opravili s pomočjo enajstih dostopnih kazalnikov o uspešnosti v javno dostopni bazi GVIN Bisnode. V empiričnem delu smo opravili sistematičen pregled izbranih finančnih meril in kazalnikov v 111 podjetjih v občinah Ajdovščina in Vipava za obdobje 2019 ter jih medsebojno primerjali in komentirali. Iz vsake gospodarske dejavnosti smo pridobili maksimume, minimume, srednje vrednosti in odstopanje določenega rezultata pri naslednjih kazalnikih: dodana vrednost, EBITDA, ROE, ROA, gospodarnost poslovanja, denarni cikel in enostavni denarni tok. Ob koncu empiričnega dela smo predstavili ključne rezultate in jim dodali analizo srednje vrednosti vseh rezultatov in odstopanje. V zaključnem delu magistrske naloge smo podali predloge za morebitno nadaljnje raziskovanje iz vsebinskega in metodološkega vidika.
Ključne besede: Ajdovščina, Vipava, analize, finančni kazalniki, management, podjetja, uspešnost, magistrske naloge
Objavljeno v RUNG: 24.01.2022; Ogledov: 2459; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (1,30 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
4.
Obvladovanje tveganj v družbi Gorenjske elektrarne
Drago Papler, 2015, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Ključne besede: proizvodnja, električna energija, tveganja, kakovost, konkurenčnost, poslovna uspešnost
Objavljeno v RUNG: 13.05.2020; Ogledov: 2913; Prenosov: 0

5.
6.
7.
8.
Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh