Repozitorij Univerze v Novi Gorici

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Podnebne spremembe v vinogradih: prilagajanje na sušni stres : predavanje na 61. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra, 29. 8. 2023, Gornja Radgona
Jan Reščič, Alain Deloire, Anne Pellegrino, Katja Šuklje, 2023, prispevek na konferenci brez natisa

Opis: S posledicami podnebnih sprememb se že nekaj časa soočamo tudi v slovenskem vinogradniškem prostoru. In čeprav vinska trta, zaradi globokega koreninskega sistema, velja za precej dobro prilagodljivo rastlino na pomanjkanje vode oziroma sušo, je za rast, rodnost in kakovost grozdja zelo pomembno kdaj, v kateri razvojni fazi se pojavi sušni stres ter koliko časa pomanjkanje vode traja. Prav tako, ni vsak sušni stres nujno škodljiv.
Ključne besede: vinska trta, sušni stres, podnebne spremembe, ukrepi
Objavljeno v RUNG: 04.09.2023; Ogledov: 1733; Prenosov: 0
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Berry primary and secondary metabolites in response to sunlight and temperature in the grapevine fruit zone
Alain Deloire, Suzy Y. Rogiers, Guillaume Antalick, Anne Pellegrino, 2020, strokovni članek

Opis: The chemical composition of berries at harvest, which will affect wine styles, is determined by complex physiological processes occurring from set through the fruit’s lifetime to maturity, and this is closely intertwined with environmental and crop management factors. Among those factors, climatic conditions within the fruit zone (i.e. microclimate), such as light and temperature, are well-known to affect the physiology of the fruit at the skin, pulp and seed levels. This article will present the potential of leaf thinning in the bunch zone to modify cluster microclimate and berry composition.
Ključne besede: berry primary metabolites, berry secondary metabolites, fruit zone, sunlight, temperature
Objavljeno v RUNG: 21.09.2021; Ogledov: 2837; Prenosov: 150
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Grapes to wine: the nexus between berry ripening, composition and wine style
Katja Šuklje, Guillaume Antalick, Campbell Meeks, John W. Blackman, Alain Deloire, Leigh Schmidtke, 2017, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Ključne besede: ACOMDIM, metabolomics, terroir, maturation
Objavljeno v RUNG: 04.04.2018; Ogledov: 5242; Prenosov: 0
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
5.
Iskanje izvedeno v 0.02 sek.
Na vrh