1. |
2. Galileo na novogoriškem odru : prispevek v oddaji Danes do 13-ih, Radio Slovenija 1, 18. 1. 2020Ivana Zajc, 2020, radijski ali tv dogodek Opis: V SNG Nova Gorica so sinoči premierno uprizorili predstavo Galileo v režiji Zorana Petroviča. Njegovo
izhodišče je mislec Galileo Galilei, a ta uprizoritev govori predvsem o človekovem iskanju in radovednosti. Besedila
predstave so oblikovali igralci. Ključne besede: SNG Nova Gorica, predstava, ocena, Galileo, režija Zorana Petroviča, Galileo Galilei Objavljeno v RUNG: 03.01.2022; Ogledov: 2590; Prenosov: 0 Gradivo ima več datotek! Več... |
3. |
4. |
5. |
6. |
7. |
8. |
9. |
10. PRIPRAVA IN SENZORIČNA OCENA AROMATIZIRANEGA VINJAKATina Žorž, 2018, diplomsko delo Opis: V diplomskem delu smo obravnavali vpliv dodane naravne arome karamela na senzorične lastnosti vinjaka. V staran vinjak smo dodali 3 različne koncentracije naravne arome karamela, ki smo jo dobili na trgu v prosti prodaji. Aroma je namenjena tako živilskim kot tudi farmacevtskim izdelkom in vsebuje naravne komponente arome karamela. Senzorično oceno smo izvedli s pomočjo uradnega panela Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica in ocenjevalnega lista, ki smo ga povzeli iz literature. V okviru senzorične ocene je ocenjevalna komisija pripravljene vzorce ocenjevala z opisno analizo in kvalifikacijsko analizo. Med potrošniki pa smo izvedli tudi test všečnosti. Rezultati diplomske naloge nakazujejo, da dodatek izbrane naravne arome karamela vinjaku v najnižji koncentraciji (5 ml/l), ki smo ga uporabili v diplomski nalogi, najbolje pripomore k boljši aromatiki in zaokroženemu okusu. Opazili smo, da dodatek arome v vinjak navkljub odsotnosti sladkorja pripomore k večji zaznavi sladkosti v okusu in k zakrivanju zaznavanja alkohola, kar je najverjetneje botrovalo preferenčnim razlikam med moškim in ženskim okusom do izbranih alkoholnih pijač. Ženske in mlajše generacije so se na splošno odločale za bolj aromatizirane vzorce, moške pa sta bolj prepričala osnovni vzorec in vzorec z majhnim dodatkom karamele. Ključne besede: vinjak, aroma karamele, senzorična ocena, analiza potrošnikov Objavljeno v RUNG: 30.07.2018; Ogledov: 8582; Prenosov: 269
Celotno besedilo (1,97 MB) |