Repozitorij Univerze v Novi Gorici

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 32
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
Prenova sistema reševanja reklamacij v podjetju Led Luks d.o.o. : diplomsko delo
Vid Sirk, 2024, diplomsko delo

Opis: Učinkovito upravljanje reklamacij je ključnega pomena za ohranjanje zadovoljstva strank in dolgoročni uspeh podjetja. Podjetja, ki imajo dobro organiziran sistem sprejema in obdelave reklamacij, lahko hitro in učinkovito rešujejo težave strank, kar poveča zaupanje v podjetje. Poleg tega lahko s pomočjo zbranih podatkov o reklamacijah izboljšujejo kakovost izdelkov in storitev ter povečujejo konkurenčnost na trgu. V diplomskem delu se s pomočjo digitalizacije osredotočamo na optimizacijo sistema reševanja reklamacij v podjetju Led Luks, d. o. o. Najprej so predstavljene prednosti digitalizacije, nato pa je opisan postopek načrtovanja in izdelove aplikacije za upravljanje reklamacij. V nadaljevanju so predstavljeni začetno stanje v podjetju, končno stanje po implementaciji sistema ter ocena učinkovitosti novega sistema. Namen diplomskega dela je prikazati izboljšanje stanja po implementaciji nove metode za obravnavo reklamacij in predstaviti prednosti, ki jih ta prinaša. Primer izboljšave se kaže v času vrnitve reklamacijskih vprašalnikov, ki so bili poslani strankam, saj se je ta skrajšal z enega dne in pol na en dan. To za stranke pomeni eno tretjino krajšo čakalno dobo za odgovor.
Ključne besede: diplomske naloge, reklamacije, podjetja, digitalizacija, RMA
Objavljeno v RUNG: 26.06.2024; Ogledov: 244; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

2.
Analiza finančne uspešnosti gospodarskih družb v občini Ajdovščina in občini Vipava : magistrsko delo
Andreja Petrič, 2022, magistrsko delo

Opis: Namen magistrskega dela je bil raziskati in preučiti strokovno literaturo konstrukta uspešnosti ter prikaz meril in kazalnikov, s pomočjo katerih je uspešnost mogoče ugotavljati. Analizo smo opravili s pomočjo enajstih dostopnih kazalnikov o uspešnosti v javno dostopni bazi GVIN Bisnode. V empiričnem delu smo opravili sistematičen pregled izbranih finančnih meril in kazalnikov v 111 podjetjih v občinah Ajdovščina in Vipava za obdobje 2019 ter jih medsebojno primerjali in komentirali. Iz vsake gospodarske dejavnosti smo pridobili maksimume, minimume, srednje vrednosti in odstopanje določenega rezultata pri naslednjih kazalnikih: dodana vrednost, EBITDA, ROE, ROA, gospodarnost poslovanja, denarni cikel in enostavni denarni tok. Ob koncu empiričnega dela smo predstavili ključne rezultate in jim dodali analizo srednje vrednosti vseh rezultatov in odstopanje. V zaključnem delu magistrske naloge smo podali predloge za morebitno nadaljnje raziskovanje iz vsebinskega in metodološkega vidika.
Ključne besede: Ajdovščina, Vipava, analize, finančni kazalniki, management, podjetja, uspešnost, magistrske naloge
Objavljeno v RUNG: 24.01.2022; Ogledov: 2675; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (1,30 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Kako ustanoviti podjetje, ki bo učinkovito obvladovalo svoje poslovanje v času nestabilnih razmer? : diplomsko delo
Marija Đorđević, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na ustanovitev podjetja, ki bi uspešno poslovalo in premagalo kakršno koli krizo. Naključje nam je omogočilo, da smo videli, kako svetovna kriza, imenovana korona, uničuje številna majhna in velika proizvodna podjetja ter podjetja s področja prometa, turizma, številnih storitev, restavracije. Zaradi tega smo razmišljali, kako naprej. Nihče ne more napovedati trajanja krize. Spraševali smo se, kaj je treba storiti, da bodo podjetja preživela, da bo trg zadovoljen, delavci obstali. Vemo, da obup ni rešitev. Moramo delati. Kako? Točno to vprašanje je pripeljalo do tega dela. Iz diplomskega dela je mogoče sklepati, da je ustanovitev podjetja velik in lep izziv, pa tudi da so krize pogost pojav, ki se mu ni mogoče izogniti. Nanje je treba računati in se pripraviti, da se jim lahko uspešno upirajo, in sicer z uporabo neverjetnih virov, imenovanih človek. Vlagati moramo v ustvarjalnost, okrepiti vizionarski duh ustvarjalca ideje. Delati moramo timsko, ne smemo se bati napak in se ne smemo predati.
Ključne besede: diplomske naloge, ustanovitev podjetja, ekonomska kriza, človeški viri
Objavljeno v RUNG: 05.10.2021; Ogledov: 2554; Prenosov: 140
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
5.
6.
7.
Razvoj in strategija spletne vinoteke eVino : diplomsko delo
Nataša Petrović, 2015, diplomsko delo

Ključne besede: spletna trgovina, spletna vinoteka, strategija podjetja
Objavljeno v RUNG: 26.10.2015; Ogledov: 5838; Prenosov: 280
.pdf Celotno besedilo (1,46 MB)

8.
9.
Fluktuacija in odsotnost z dela v izbrani organizaciji : diplomsko delo
Biljana Kodžo, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga je sestavljena iz treh delov. V prvem delu smo teoretično predstavili absentizem in fluktuacijo v organizaciji, stres na delovnem mestu ter z njim povezani pojmi. V drugem delu smo se lotili analize tako enega kot drugega problema v podjetju INDE, Salonit Anhovo, d.o.o., po posameznih letih ter naredili primerjavo s stanjem v Sloveniji. V diplomskem delu smo prav tako predstavili invalidska podjetja, kaj je za njih značilno in kako poslujejo. V nadaljevanju smo se dotaknili organizacijske klime z anketnim vprašalnikom. V zaključku pa smo na podlagi njenih rezultatov podali predloge za učinkovito spopadanje in spreminjanje organizacijske klime, spremembi stališč zaposlenih in posledično znižanje prisotnosti absentizma v organizaciji.
Ključne besede: absentizem, fluktuacija, delovno mesto, stres, invalidska podjetja, diplomske naloge
Objavljeno v RUNG: 27.03.2015; Ogledov: 6471; Prenosov: 497
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

10.
Analiza in predlog izboljšav spletne strani izbranega podjetja : diplomsko delo
Petra Marc, 2014, diplomsko delo

Ključne besede: spletne strani, podjetja, primerjava, analize, prepoznavnost, diplomske naloge
Objavljeno v RUNG: 22.01.2015; Ogledov: 6863; Prenosov: 592
URL Povezava na celotno besedilo
Gradivo ima več datotek! Več...

Iskanje izvedeno v 0.04 sek.
Na vrh