Repository of University of Nova Gorica

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bolonia study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vpliv interaktivnih kvasovk na fizikalno-kemijsko sestavo in kakovost rdečega vina 'Merlot'
David Rustja, 2012, undergraduate thesis

Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...diplomske naloge, vino, Merlot, Vipavska dolina, polifenoli, antociani, proantocianidini, senzorična ocena, ...
Keywords: diplomske naloge, vino, Merlot, Vipavska dolina, polifenoli, antociani, proantocianidini, senzorična ocena
Published: 15.10.2013; Views: 5145; Downloads: 444
URL Fulltext (0,00 KB)
This document has many files! More...

2.
Canopy microclimate manipulation in the sustainable management of 'Pinot Noir' vineyard from Vipava valley
Melita Sternad Lemut, 2014, doctoral dissertation

Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...njevanje listov, profiliranje metabolitov, metabolomika, sekundarni metaboliti, polifenoli, izoprenoidi, mikrobna ekologija, fungicidi, trajnostno vinogradništvo, Vipavska...
Keywords: Modri pinot, manipulacija mikroklime, grm vinske trte, odstranjevanje listov, profiliranje metabolitov, metabolomika, sekundarni metaboliti, polifenoli, izoprenoidi, mikrobna ekologija, fungicidi, trajnostno vinogradništvo, Vipavska dolina, disertacije
Published: 25.04.2014; Views: 5492; Downloads: 114
URL Fulltext (0,00 KB)
This document has many files! More...

3.
Vpliv kisika in hrastovih nadomestkov na fizikalno-kemijsko sestavo in kakovost rdečega vina 'Refošk'
Iztok Kavrečič, 2014, undergraduate thesis

Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...diplomske naloge, Refošk, kisik, hrastovi nadomestki, mikrooksigenacija, polifenoli, senzorična analiza, ...
Keywords: diplomske naloge, Refošk, kisik, hrastovi nadomestki, mikrooksigenacija, polifenoli, senzorična analiza
Published: 25.04.2014; Views: 6072; Downloads: 425
URL Fulltext (0,00 KB)
This document has many files! More...

4.
Targeted metabolomics employed for the studying of 'Pinot Noir' grape skin phenolics as induced by canopy microclimate manipulation
Paolo Sivilotti, Melita Sternad Lemut, Pietro Franceschi, Ron Wehrens, Urška Vrhovšek, 2013, published scientific conference contribution abstract

Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...tarčna metabolomika, Modri pinot, razlistanje, polifenoli, vinska trta, ...
Keywords: tarčna metabolomika, Modri pinot, razlistanje, polifenoli, vinska trta
Published: 05.08.2014; Views: 5229; Downloads: 48
URL Fulltext (0,00 KB)

5.
Vpliv razmerja med obremenitvijo in listno površino grma vinske trte na kakovost grozdja in vsebnost polifenolov pri sorti 'Refošk' (V. vinifera)
Jan Tronkar, 2014, undergraduate thesis

Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...naloge, vinska trta, Refošk, redčenje grozdov, vršičkanje, polifenoli, ...
Keywords: diplomske naloge, vinska trta, Refošk, redčenje grozdov, vršičkanje, polifenoli
Published: 22.01.2015; Views: 5727; Downloads: 428
URL Fulltext (0,00 KB)
This document has many files! More...

6.
Effects of pulsed electric fields on Cabernet Sauvignon grape berries and on the characteristics of wines
Cristèle Delsart, C. Cholet, Rémy Ghidossi, Nabil Grimi, Eugène Vorobiev, Martine Mietton-Peuchot, Etienne Gontier, Laurence Gény, 2014, original scientific article

Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...grozdje, polifenoli, ekstrakcija, ...
Keywords: grozdje, polifenoli, ekstrakcija
Published: 16.06.2016; Views: 3751; Downloads: 131
URL Fulltext (0,00 KB)

7.
Enhanced extraction of phenolic compounds from Merlot grapes by pulsed electric field treatment
Cristèle Delsart, C. Cholet, Rémy Ghidossi, Christian Poupot, Nabil Grimi, Eugène Vorobiev, V. Milisic, Martine Mietton-Peuchot, 2012, original scientific article

Found in: ključnih besedah
Summary of found: ... polifenoli, vino, ekstrakcija, ...
Keywords: polifenoli, vino, ekstrakcija
Published: 16.06.2016; Views: 4230; Downloads: 17
URL Fulltext (0,00 KB)

8.
Vpliv karbonske maceracije na vsebnost fenolov in aromatične značilnost vina Merlot
Iris Lisjak, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Kakovost vina je prvi vrsti odvisna od lastnosti uporabljenega grozdja, njegova kakovost in stil pa sta močno odvisna tudi od vinarjevih odločitev glede uporabljenih vinifikacijskih postopkov. Zahteve vinskega trga spodbujajo k izboljšanju klasičnih kot tudi k uvajanju alternativnih vinarskih strategij. V sklopu diplomskega dela smo preučevali vpliv postopka karbonske maceracije v predelavi grozdja sorte 'Merlot' na vsebnosti prostih aromatičnih spojin, skupnih antocianov ter skupnih polifenolov v vinih in sicer v primerjavi s kontrolnim, klasičnim postopkom pridelave mladega rdečega vina. Kemijske analize vzorcev smo opravili spektrofotometrično ter s pomočjo naprednih analitskih pristopov metabolnega profiliranja in tehnike GC-MS-MS. Preučili smo tudi senzorične lastnosti eksperimentalnih vin. Rezultati enoletnega poskusa so pokazali, da lahko s karbonsko maceracijo v vinu Merlot povečamo vsebnost skupnih prostih aromatičnih kislin, estrov in norizoprenoida damascenona. Nasprotno smo več aromatičnih alkoholov določili v kontrolnih vinih. Uporaba karbonske maceracije je povzročila slabši izplen skupnih antocianov, ne pa tudi skupnih polifenolov. Senzorične analize barve so potrdile več češnjevo rdečih odtenkov pri vinih, pridelanih s karbonsko maceracijo ter več vijoličnih in rubinastih pri kontrolnih vinih. Karbonska maceracija je povzročila boljšo intenzivnost ter kakovost vonja, vendar slabšo trajnost in intenzivnost okusa vina. Degustatorji so pri vinih, pridelanih s karbonsko maceracijo, zaznali več svežega sadja in mehkega rdečega sadja v vonju ter več svežine in nekoliko boljšo harmoničnost v okusu. Kontrolna vina so imela močnejše zaznave gozdnih sadežev v vonju, v okusu pa več grenkobe in astringence, a so degustatorjem delovala polnejše.
Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...pridelave rdečega vina, karbonska maceracija, proste aromatične spojine, polifenoli, antociani, senzorika vina...
Keywords: 'Merlot' (Vitis vinifera L.), tehnologije pridelave rdečega vina, karbonska maceracija, proste aromatične spojine, polifenoli, antociani, senzorika vina
Published: 19.06.2017; Views: 5411; Downloads: 310
.pdf Fulltext (1,80 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top