Repozitorij Univerze v Novi Gorici

Izpis gradiva
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Naslov:Isotopic and elemental characterisation of Slovenian apple juice according to geographical origin: Preliminary results : /
Avtorji:ID Bizjak Bat, Karmen (Avtor)
ID Eler, Klemen (Avtor)
ID Mazej, Darja (Avtor)
ID Mozetič Vodopivec, Branka (Avtor)
ID Mulič, Ines (Avtor)
ID Kump, Peter (Avtor)
ID Ogrinc, Nives (Avtor)
Datoteke: Gradivo nima datotek, ki so prostodostopne za javnost. Gradivo je morda fizično dosegljivo v knjižnici fakultete, zalogo lahko preverite v COBISS-u. Povezava se odpre v novem oknu
Jezik:Angleški jezik
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:UNG - Univerza v Novi Gorici
Opis:This study examined the applicability of stable isotope and multi-element data for determining the geographical origin of fresh apple juices. Samples included three apple cultivars (Idared, Golden Delicious and Topaz) harvested in 2011 and 2012 from five different geographical regions of Slovenia. Regional discrimination of the juice samples was most successful when using linear discriminant analysis (LDA) and taking into account the following parameters: d2H and d18O content of juice water; d15N and d13C content of the pulp, (D/H)I and (D/H)II in ethanol and the concentration of S, Cl, Fe, Cu, Zn and Sr. Overall prediction ability was 83.9%. The factors that best distinguished the different types of cultivar were the d2H and d18O content of fruit juice water; the d13C and (D/H)I content of ethanol; and the concentration of S, Mg, K, Cu, and Ti. Prediction ability, taking into account all ten parameters, was 75.8%.
Ključne besede:Apple juice, Stable isotopes, Elemental content, Geographical origin, Slovenia
Verzija publikacije:Objavljena publikacija
Leto izida:2016
Št. strani:86-94
Številčenje:2016, 203
PID:20.500.12556/RUNG-2102 Novo okno
COBISS.SI-ID:4143099 Novo okno
DOI:10.1016/j.foodchem.2016.02.039 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UNG:REP:X0FSXPRN
Datum objave v RUNG:15.02.2016
Število ogledov:6912
Število prenosov:0
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Gradivo je del zbornika

Naslov:/

Gradivo je del revije

Naslov:Food Chemistry
Skrajšan naslov:Food Chem
Založnik:Elsevier
ISSN:0308-8146

Gradivo je financirano iz projekta

Financer:Drugi - Drug financer ali več financerjev
Številka projekta:/
Naslov:/
Akronim:/

Sekundarni jezik

Jezik:Ni določen
Naslov:/ : /
Opis:/
Ključne besede:/


Nazaj