Naslov: | Vhodna kontrola materialov v podjetju LedLuks po metodi AQL |
---|
Avtorji: | ID CIKAJLO, IMRE (Mentor) Več o mentorju... ID Stanič, Nino (Avtor) |
Datoteke: | Nino_Stanic.pdf (1,10 MB) MD5: F514709D8A9D0BF070119B3E440E3612
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | PTF - Poslovno-tehniška fakulteta
|
---|
Opis: | Kontrola kakovosti postaja vedno pomembnejši dejavnik. Ker se standardi ves čas zaostrujejo, je potrebno nenehno prilagajati in izboljševati procese kontrole kakovosti.
Dobro izpeljana vhodna kontrola prinaša številne prednosti za podjetje; skrajša lahko čakalne dobe za začetek izvedbe naročila, zmanjša izmet, dodatne dodelave ali zavrnitve v procesu in tudi znižuje ceno celotnega izdelka. Zato je izbira ustrezne metode za izvajanje vhodne kontrole zelo pomembna, saj za podjetje predstavlja najučinkovitejši način pregled dobavljenega materiala.
V diplomskem delu s pomočjo testiranja ugotavljamo učinkovitost izboljšave vhodne kontrole po metodi sprejemljive kakovosti, angl. Acceptable Quality Level (AQL). V delu so predstavljeni vidiki metode AQL, način uporabe AQL, stanje vhodne kontrole v podjetju Ledluks, d. o. o., pred in po uvedbi nove metode ter ocena končnega stanja. Namen dela je preveriti in empirično pokazati izboljšanje stanja po implementaciji nove metode ter izpostaviti njene prednosti. Po definiciji metode in opisu obstoječega stanja so predstavljeni rezultati testiranja metode, kjer so jasno razvidne prednosti nove metode vhodne kontrole. |
---|
Ključne besede: | Kakovost, kontrola, podjetje, AQL, stopnja, čas, standard |
---|
Kraj izida: | Nova Gorica |
---|
Leto izida: | 2022 |
---|
PID: | 20.500.12556/RUNG-7591 |
---|
COBISS.SI-ID: | 123752195 |
---|
NUK URN: | URN:SI:UNG:REP:LDA5IBPA |
---|
Datum objave v RUNG: | 30.09.2022 |
---|
Število ogledov: | 2761 |
---|
Število prenosov: | 132 |
---|
Metapodatki: | |
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: | |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |