Repozitorij Univerze v Novi Gorici

Pogoji uporabe Repozitorija Univerze v Novi Gorici

Repozitorij Univerze v Novi Gorici je institucionalni repozitorij znanstvenoraziskovalnih, umetniških, strokovnih in drugih visokošolskih del Univerze v Novi Gorici. Za vsebino gradiv v Repozitoriju Univerze v Novi Gorici so odgovorni njihovi avtorji oz. imetniki avtorskih pravic, ki so jih tudi shranili v Repozitorij.

Če storitve in gradiva Repozitorija Univerze v Novi Gorici uporabljate preko svetovnega spleta ali mobilnih aplikacij, se predpostavlja, da se strinjate s temi pogoji uporabe. Če teh pogojev ne sprejmete v celoti in se z njimi ne strinjate, morate prenehati uporabljati Repozitorij Univerze v Novi Gorici.

Gradiva, objavljena v Repozitoriju Univerze v Novi Gorici, se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, pri čemer je potrebno upoštevati avtorskopravno zakonodajo. Če so za označitev avtorskopravnega vidika uporabljene t. i. proste licence (na primer Creative Commons), je dovoljena uporaba določena z vsebino posamezne proste licence.

Izbrana vsebina je dosegljiva preko spletne povezave. Tuj vir lahko ima drugačna pravila glede kopiranja in tiskanja, zato upoštevajte navodila, ki za ta vir veljajo.

Če informacije iz gradiv, shranjenih v Repozitoriju Univerze v Novi Gorici, uporabite v svojih publikacijah ali na katerikoli drug način, morate pri uporabi gradiva iz Repozitorija Univerze v Novi Gorici pri citiranju upoštevati veljavno zakonodajo in vaše strokovno področje.

Metapodatki gradiv iz Repozitorija Univerze v Novi Gorici se lahko za nekomercialne namene ponovno uporabijo v kateremkoli mediju brez predhodnega pisnega dovoljenja Univerze v Novi Gorici, pri čemer mora biti pri taki uporabi navedena povezava na originalen zapis v Repozitoriju Univerze v Novi Gorici.

Dostop do celotne vsebine nekaterih gradiv v Repozitoriju Univerze v Novi Gorici je lahko časovno zamaknjen zaradi zahtev založnika, financerja raziskav ali notranjih določil Univerze v Novi Gorici.

Univerza v Novi Gorici ni odgovorna za napake ali pomanjkljivosti v gradivih, shranjenih v Repozitoriju Univerze v Novi Gorici, kot tudi ne more prevzeti odgovornosti za škodo, ki bi jo povzročila uporaba informacij iz teh gradiv. Univerza v Novi Gorici ni odgovorna za vsebine, slabo delovanje ali nedelovanje zunanjih spletnih strani, do katerih je možno dostopati preko povezav, shranjenih v Repozitoriju Univerze v Novi Gorici.

 

Pravna podlaga

Podlaga za sporočilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list 109/2012, v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati na začetku leta 2013 ter je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotek (angl. cookie) je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika, itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Nadzor piškotkov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Brskalnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi izbrišete, navodila najdete na spletnih straneh posameznega brskalnika:

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Ime piškotkaNamen
ASP.NET_SessionId Identifikator seje uporabnika (vsebinski del DKUM)
PHPSESSID Identifikator seje uporabnika (knjižnični del DKUM)
DK_AUID Identifikator anonimnega uporabnika za potrebe priporočanja.
EuCookieLaw Označuje, da ste skrili obvestilo o piškotkih.
__utma
__utmb
__utmc
__utmv
__utmz
Merjenje obiskanosti spletne strani z orodjem Google Analytics (orodje za spletne analitične podatke podjetja Google).
Google Analytics politika zasebnosti / Onemogočite sledenje Google Analytics (opt-out)
__atuvc
di
psc
uid
uvc
Podatki za potrebe gumba AddThis, ki omogoča deljenje povezav v različnih socialnih spletnih omrežjih. Onemogočite sledenje AddThis (opt-out)

Repozitorij Univerze v Novi Gorici je enotna vstopna točka za dostop do elektronskih informacijskih virov, ki nastajajo na Univerzi v Novi Gorici. Repozitorij Univerze v Novi Gorici ponuja diplomska, magistrska in doktorska dela Univerze v Novi Gorici, ter druge publikacije in prispevke sodelavcev Univerze v Novi Gorici.

Pogoji uporabe

 

Če želite oddati diplomsko, magistrsko ali doktorsko nalogo, se prijavite z uporabniškim imenom in geslom, ki ga uporabljate za vstop v študijski sistem. Dokument, ki predstavlja elektronsko verzijo zaključnega dela je potrebno pretvoriti v format PDF. Poleg dokumenta lahko oddate tudi izvorno datoteko zaključne naloge (npr. MS Wordovo datoteko) in priloge (npr. video in avdio posnetki, slike, računalniški programi, risbe v AutoCaD-u). Ko vnesete zahtevane podatke o diplomi in oddate datoteko, vam digitalna knjižnica izpiše Izjava o avtorstvu, istovetnosti elektronske in tiskane verzije diplomskega/magistrskega/doktorskega dela ter objavi osebnih podatkov.  Izjavo, kot tudi prošnjo za odobritev vezave diplomskega/magistrskega/doktorskega dela natisnete in podpišete, nato pa oddate v tajništvu.

Navodila za pretvorbo v PDF in podrobna navodila za oddajo zaključnega dela so dosegljiva v prilogah spodaj.

V primeru težav pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Priloge:

 Izjava o avtorstvu, istovetnosti elektronske in tiskane verzije diplomskega/magistrskega/doktorskega dela ter objavi osebnih podatkov
 Prošnja za odobritev vezave diplomskega/magistrskega/doktorskega dela
 Navodila za pretvorbo MS Word dokumentov v PDF

Nova dela v RUNG:

06.06.2023UNGdru.On an algebraic description of projective geometries
06.06.2023UNGdru.Covalent organic frameworks for fluorescent imaging of hypoxia
06.06.2023UNGdru.Highly Time-Resolved Apportionment of Carbonaceous Aerosols from Wildfire Using the TC–BC Method: Camp Fire 2018 Case Study
05.06.2023UNGdru.La traduction, l’éthique et l’imprévisible relation : Repenser la traduction avec Édouard Glissant
05.06.2023UNGdru.Les identités culturelles et la question de la traduction
05.06.2023UNGdru.Genetic Algorithm Based Approach for Serving Maximum Number of Customers Using Limited Resources
05.06.2023UNGdru.An efficient algorithm for PMFAP
05.06.2023UNGdru.Genetic Algorithm Based Approaches to Install Different Types of Facilities
05.06.2023UNGdru.L(4, 3, 2, 1)-Labeling for Simple Graphs
05.06.2023UNGdru.Power-aware Traffic Grooming in WDM Optical Mesh Networks for Bandwidth Wastage Minimization: A Genetic Algorithm-based Approach


V tabeli so navedene fakultete in šole, katerih gradiva so vključena v Repozitorij Univerze v Novi Gorici. Zajeta so samo gradiva s polnim besedilom (z datoteko) v vseh jezikih. Kot nova so upoštevana tista gradiva, ki so bila objavljena v zadnjih 30-ih dneh. Polja z Lupa sprožijo iskanje, polja z RSS pa omogočajo naročanje na RSS.

Fakultete in šoleDiplome MagisterijiDoktorati OstaloSkupaj
VsehNovihVsehNovihVsehNovihVsehNovihVsehNovih
AU - Akademija umetnosti00    0
FAN - Fakulteta za aplikativno naravoslovje00    0
FH - Fakulteta za humanistiko00    0
FN - Fakulteta za naravoslovje00   0
FPŠ - Fakulteta za podiplomski študij  02  2
FVV - Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo1      1
FZO - Fakulteta za znanosti o okolju00    0
PTF - Poslovno-tehniška fakulteta10    1
UNG - Univerza v Novi Gorici0004141
VŠU - Visoka šola za umetnost00    0
VŠVV - Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo0      0
Skupaj2024145
Zadnja osvežitev: 07.06.2023

Podkategorije