Repository of University of Nova Gorica

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bolonia study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
Grapes to wine: the nexus between berry ripening, composition and wine style
katja Šuklje, Guillaume Antalick, Campbell Meeks, John W. Blackman, Alain Deloire, Leigh Schmidtke, 2017, published scientific conference contribution

Found in: osebi
Keywords: ACOMDIM, metabolomics, terroir, maturation
Published: 04.04.2018; Views: 872; Downloads: 0
.pdf Fulltext (865,76 KB)

3.
4.
Australian Wines
Guillaume Antalick, invited lecture at foreign university

Found in: osebi
Keywords: World, wine Style, Australia, wine industry, history, diversity
Published: 18.09.2018; Views: 446; Downloads: 4
.pdf Fulltext (87,03 KB)
This document has many files! More...

5.
Vpliv klasične maceracije in maceracije celega grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina Modri pinot
Margareta Lavrenčič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Maceracija grozdja je ključna tehnološka faza pri pridelavi rdečih vin. Na podlagi znanja, tehnologije in izkušenj ima ta tehnološki postopek velik vpliv na končno kakovost vina. V diplomski nalogi smo preučevali vpliv klasične maceracije in maceracije celega grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina modri pinot. Na podlagi različnih analiz smo določali: prosto žveplo, alkohol, skupne kisline, intenziteto in ton barve, skupne antociane, skupne fenole ter izvedli senzorično analizo. Rezultati našega poskusa kažejo, da maceracija celega grozdja daje vino z manjšo vsebnostjo skupnih kislin v primerjavi s klasično maceracijo. Manjša vsebnost skupnih kislin v vinu pri maceraciji s pecljevino se izraţa tudi z značilno višjim pH-jem vina. Vino maceracije s pecljevino je večji porabnik žvepla, vsebuje bistveno več skupnih fenolov in posledično imamo tudi večjo intenziteto barve, ki pa se pri vinu modri pinot izraža v večji rumeno-rjavih tonov barve. Senzorična analiza je potrdila kemijske analize barve, pokazala, da maceracija celega grozdja v osnovi daje nekoliko manj sadna vina, vendar s poudarjeno noto temnega sadja, zelenih not in začimb. Vino maceracije celega grozdja je bilo boljše sprejeto, saj je imelo prijetnejšo kislino in je bilo taninsko bolj uglajeno.
Found in: osebi
Keywords: Vino, Vitis vinifera L. 'Modri pinot', maceracija, peceljevina, kemijski parametri vina, senzorične lastnosti vina
Published: 26.07.2019; Views: 310; Downloads: 31
.pdf Fulltext (1,09 MB)

6.
7.
8.
Les esters du vin font leur revolution
Guillaume Antalick, 2017, professional article

Found in: osebi
Keywords: Ester Acétate, Esters volatils, Vieillissement du vin, Hydrolyse, Équilibre aromatique, Ester éthylique
Published: 17.09.2018; Views: 479; Downloads: 0
.pdf Fulltext (377,68 KB)

9.
The diversity of French wines
Guillaume Antalick, invited lecture at foreign university

Found in: osebi
Keywords: World, wine style, terroir, France, history
Published: 18.09.2018; Views: 476; Downloads: 44
URL Fulltext (0,00 KB)
This document has many files! More...

10.
How does Terroir influence wine style? Study case: Sauvignon Blanc wine
Guillaume Antalick, other performed works

Found in: osebi
Keywords: Terroir, wine style, wine composition, typicality, Sauvignon Blanc
Published: 18.09.2018; Views: 437; Downloads: 0
.pdf Fulltext (78,28 KB)
This document has many files! More...

Search done in 0 sec.
Back to top