Repository of University of Nova Gorica

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bolonia study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vpliv interaktivnih kvasovk na fizikalno-kemijsko sestavo in kakovost rdečega vina 'Merlot'
David Rustja, 2012, undergraduate thesis

Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...vino, Merlot, Vipavska dolina, polifenoli, antociani, proantocianidini, senzorična ocena, ...
Keywords: diplomske naloge, vino, Merlot, Vipavska dolina, polifenoli, antociani, proantocianidini, senzorična ocena
Published: 15.10.2013; Views: 2592; Downloads: 245
URL Fulltext (0,00 KB)
This document has many files! More...

2.
PRIPRAVA IN SENZORIČNA OCENA AROMATIZIRANEGA VINJAKA
Tina Žorž, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo obravnavali vpliv dodane naravne arome karamela na senzorične lastnosti vinjaka. V staran vinjak smo dodali 3 različne koncentracije naravne arome karamela, ki smo jo dobili na trgu v prosti prodaji. Aroma je namenjena tako živilskim kot tudi farmacevtskim izdelkom in vsebuje naravne komponente arome karamela. Senzorično oceno smo izvedli s pomočjo uradnega panela Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica in ocenjevalnega lista, ki smo ga povzeli iz literature. V okviru senzorične ocene je ocenjevalna komisija pripravljene vzorce ocenjevala z opisno analizo in kvalifikacijsko analizo. Med potrošniki pa smo izvedli tudi test všečnosti. Rezultati diplomske naloge nakazujejo, da dodatek izbrane naravne arome karamela vinjaku v najnižji koncentraciji (5 ml/l), ki smo ga uporabili v diplomski nalogi, najbolje pripomore k boljši aromatiki in zaokroženemu okusu. Opazili smo, da dodatek arome v vinjak navkljub odsotnosti sladkorja pripomore k večji zaznavi sladkosti v okusu in k zakrivanju zaznavanja alkohola, kar je najverjetneje botrovalo preferenčnim razlikam med moškim in ženskim okusom do izbranih alkoholnih pijač. Ženske in mlajše generacije so se na splošno odločale za bolj aromatizirane vzorce, moške pa sta bolj prepričala osnovni vzorec in vzorec z majhnim dodatkom karamele.
Found in: ključnih besedah
Keywords: vinjak, aroma karamele, senzorična ocena, analiza potrošnikov
Published: 30.07.2018; Views: 1403; Downloads: 82
.pdf Fulltext (1,97 MB)

3.
AGRO-AMPELOTEHNIKA MALVAZIJE V ISTRI
Jan Reščič, unpublished conference contribution

Found in: ključnih besedah
Summary of found: ...tehnika/Istrska Malvazija/Istra/razlistanje/dvojno namensko zorenje/fenoli/vino/ senzorična ocena...
Keywords: ampelotehnika/Istrska Malvazija/Istra/razlistanje/dvojno namensko zorenje/fenoli/vino/senzorična ocena
Published: 24.09.2018; Views: 477; Downloads: 0
.pdf Fulltext (332,63 KB)
This document has many files! More...

Search done in 0 sec.
Back to top