Repository of University of Nova Gorica

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bolonia study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Elektronska zbirka Pisma
Oliver Angelov, Aneta Ivanovska, Katja Mihurko Poniž, complete scientific database or corpus

Found in: osebi
Keywords: pisma, digitalna humanistika, digitalizacija, kulturna dediščina
Published: 11.06.2020; Views: 2182; Downloads: 0

2.
Digitalizacija kulturne dediščine v dveh projektih programa Študentski inovativni projekti za družbeno korist
Tina Smrekar, Aneta Ivanovska, Narvika Bovcon, Katja Mihurko Poniž, 2020, published scientific conference contribution

Abstract: Članek predstavi dva projekta digitalizacije in spletne predstavitve kulturne dediščine aleksandrink in različnih skupin žensk, ki so večinsko povezane s primorskim in notranjskim geografskim prostorom: v prvem primeru gre za bazo podatkov o aleksandrinkah, v drugem pa za digitalizirano pisemsko dediščino. Program Študentskih inovativnih projektov za družbeno korist je odlična platforma za pilotske projekte s področja digitalne humanistike, saj predvideva interdisciplinarno delovno skupino študentov in mentorjev ter v korist lokalne skupnosti usmerjene praktične rezultate projekta.
Found in: osebi
Keywords: digitisation, correspondences, electronic databases, aleksandrinke, student project, digital humanities
Published: 29.09.2020; Views: 2314; Downloads: 0
.pdf Fulltext (3,20 MB)

3.
Analiza proizvodnega procesa s podatkovnim rudarjenjem in izdelava vmesnika za napovedovanje ustreznosti motorja
Aljaž Pikec, 2021, master's thesis

Abstract: V današnjem času se v industriji pri tehnoloških procesih generira ogromna količina podatkov, ki so neuporabni, če se jih ne analizira in pridobi znanje iz teh podatkov na pravi način in v primernem času. Zato v teh primerih tradicionalne statistične metode včasih niso dovolj informativne, ker je treba vnaprej definirati hipotezo, ki jo kasneje potrdimo ali zavržemo. S podatkovnim rudarjenjem to ni potrebno, saj dobimo modele iz podatkov na avtomatičen način, ki lahko predstavlja novo znanje in iz tega lahko definiramo neko hipotezo. Industrijski in avtomobilski trg rasteta iz dneva v dan in da bi sledili razvoju ter analizi nastalih podatkov, moramo izbrati potrebne ukrepe, ki bi nam olajšali samo analiziranje prejetih informacij in ustrezno reagirali ob možnih odstopanjih, da bi s tem zmanjšali potencialne nastale stroške kot samo izvedbo procesa. Na eni izmed linij za montažo enega primera motorja v podjetju MAHLE Electric Drives Slovenija, d. o. o., smo iz operacij procesa vtiska ležaja v pokrov, zakovanja ležaja, natiska ležaja na rotor in vtiska rotorja videli, da kljub temu, da so operacije pri meritvah sile in poti še vedno v definiranih tolerancah, imamo precej odstopanj od referenčne vrednosti in s tem je lahko povezan tudi rezultat meritve trenja motorja. S pomočjo podatkovnega rudarjenja bi radi ugotovili, kaj je razlog za ta odstopanja, da bi jih lahko vnaprej napovedali in sprejeli ustrezne ukrepe. Za lažje razumevanje omenjene tematike in kot pomoč tehnologom na liniji pri pregledovanju potencialnih odstopanj in napovedovanju ustreznosti motorja smo pripravili tudi programski vmesnik.
Found in: osebi
Keywords: proizvodni proces, podatkovno rudarjenje, analiza ustreznosti procesa, vmesniki, magistrske naloge
Published: 03.04.2021; Views: 1678; Downloads: 126
URL Fulltext (0,00 KB)
This document has many files! More...

4.
Spodbujanje razvoja turističnih dejavnosti v Občini Vipava
Lucija Rutar, 2021, research project (high school)

Found in: osebi
Keywords: turizem, lokalni ponudniki, lokalno prebivalstvo, Zavod za turizem, lokalna skupnost, komunikacija, razvoj, promocija
Published: 07.09.2021; Views: 1186; Downloads: 0
.pdf Fulltext (2,67 MB)

5.
Business-information system for smart homes based on Z-Wave technology
David Manchevski, 2021, undergraduate thesis

Abstract: The goal of this thesis is to show how to create a system, that can be implemented in today’s market of smart home modules. This will be done by introducing how the Z-Wave technology works, how it can be implemented in the user’s home. Furthermore, the functionalities of the Z-Wave technology will be presented together with the Z-Wave modules and their everyday uses. In addition, the business-information system can put on display how a smart home company operates, how the data is distributed between the departments of said smart home company. The business-information system is shown with the help of a data flow diagrams, entity relationship diagrams and a database of the data that is stored inside the particular database. This system will be used by a user interested in the buying the smart home technology products, partners, Z-wave certifiers, reclamation department.
Found in: osebi
Keywords: Z-Waves, smart homes, business-information systems, entity-relationship, processes, data flows, data stores, modules, diploma thesis
Published: 24.01.2022; Views: 1223; Downloads: 68
URL Fulltext (0,00 KB)
This document has many files! More...

6.
Monitoring the success of the performance of a travel agency with the Power BI tool
Riste Ristov, 2022, undergraduate thesis

Abstract: In today’s times, when digitalisation is advancing in all areas, travel agencies need to follow trends to optimise their work as much as possible and stay competitive. Business information systems provide a more detailed insight into business processes and their operation, which helps monitor progress and adapt to possible changes to achieve the best results in the business world. Travel agencies need a quality business information system that helps employees shift from using basic office tools to more modern and effective systems for reporting and monitoring work performance. Data is the basis on which agencies adjust, optimise and build their business. Data is available in huge quantities and a variety of formats. Raw data that is not organised into a meaningful whole cannot bring added value to the company. The thesis aims to use Power BI as a tool for editing and integrating databases in travel agencies, as well as their visualisation and display, which is understandable for the user. With the help of the tool, we will create a report which will help the travel agency improve its business and make critical decisions that are critical for success.
Found in: osebi
Keywords: Travel agency, business information system, data, database, Power BI, visualisation
Published: 30.09.2022; Views: 715; Downloads: 47
.pdf Fulltext (1,26 MB)
This document has many files! More...

7.
Pisma
2022

Found in: osebi
Keywords: pisma, korespondenca, digitalizacija, kulturna dediščina
Published: 27.01.2023; Views: 312; Downloads: 10
URL Fulltext (0,00 KB)
This document has many files! More...

8.
Analiza konkurenčnih izdelkov in implementacija podatkov v interno platformo podjetja
Timotej Novak, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Podjetja s pomočjo analize konkurenčnih izdelkov pridobivajo pomembne informacije o uporabljenih pristopih, rešitvah, stroškovnih ter delovnih optimizacijah pri proizvodnji, ki so se izkazale kot učinkovite pri konkurenčnih podjetjih. Problem v izbranem podjetju je predstavljala nejasna, razpršena in težko dostopna baza podatkov z rezultati analiz. Rešitev predstavlja platforma podjetja, namenjena hranjenju in deljenju podatkov, kjer se na enem mestu zbirajo podatki pridobljeni z analizo izdelkov in ostale pomembne informacije. Podatke je potrebno analizirati, filtrirati in jih implementirati v platformo. Tako imajo delavci v razvojnih oddelkih podjetja na različnih koncih sveta takojšen in pregleden dostop do koristnih informacij o posameznih izdelkih, kar jim služi za bolj učinkovit in hitrejši razvoj novih izdelkov. Namen diplomske naloge je prikazati pomembnost analize konkurenčnih izdelkov za podjetje na nenehno spreminjajočem se globalnem trgu in prikazati, kako poteka implementacija in upravljanje podatkov v spletni platformi v povezavi z analizo konkurenčnih izdelkov.
Found in: osebi
Keywords: Analiza konkurenčnih izdelkov, spletna platforma, baza podatkov, avtomobilska industrija
Published: 03.05.2023; Views: 232; Downloads: 5
.pdf Fulltext (2,23 MB)

9.
Pisma/Letters
Katja Mihurko Poniž, Aneta Ivanovska, Maksim Gojković, 2022, complete scientific database or corpus

Found in: osebi
Keywords: korespondence, pisma
Published: 31.03.2022; Views: 763; Downloads: 35
.pdf Fulltext (352,35 KB)

10.
Povezanost zadovoljstva strank in organizacijske klime v izbranem podjetju
Nejka Miklavčič, 2022, master's thesis

Abstract: Vsako podjetje si želi imeti čim več lojalnih in zadovoljnih strank, saj so to ljudje, ki se v podjetje vračajo in v svet nosijo dobro besedo o podjetju. Da pa dobimo zveste stranke, ne pomagajo samo promocija, dobre prodajne ponudbe in ostale tehnike prodaje, ampak tudi sama klima v podjetju. Zaposleni so namreč zgled podjetja. In zadovoljen zaposleni bo s svojim delom, dobro voljo in pripadnostjo podjetju pokazal stranki, da je tudi ona zaželena, cenjena in prav tako pomembna kot zaposleni. Z raziskavo zadovoljstva strank in organizacijske klime smo želeli dobiti rezultate, kaj najbolj vpliva na skupno zadovoljstvo stranke in kaj najbolj na pripadnost delavca podjetju. Skupni rezultati pa nam dajo vpogled v povezavo obojega skupaj. Ti so nam namreč pokazali, da na zadovoljstvo strank med drugim najbolj vplivata kakovost postrežbe ter svetovanje zaposlenih. Ti dve lastnosti, pa sta pomembna pokazatelja dobrega in motiviranega zadovoljnega zaposlenega.
Found in: osebi
Keywords: zadovoljstvo, zaposleni, organizacijska klima, stranke, pripadnost
Published: 30.09.2022; Views: 697; Downloads: 31
.pdf Fulltext (847,66 KB)

Search done in 0 sec.
Back to top